Fysieke problemen

Fysieke problemen, zoals structurele klachten van rug, nek, knie, enkel, schouder, pols, hand lenen zich heel goed voor een balans met kinesiologie.

Maar ook moeheid, CVS, burn out, overspannenheid, fibromyalgie, neurologische ziektebeelden (denk aan MS, TIA, CVA) of neurologische klachten kunnen we op een goede manier met kinesiologie benaderen.

 

We kunnen kijken naar de oorzaak van de klachten, naar het eventuele voordeel van de klacht, naast alle nadelen.

 

Door vooraf te kijken naar beweeglijkheid, functie, rekbaarheid en kracht maken we lichaam en geest bewust van de beperking of blokkade. Daarna kan er met kinesiologie gekeken worden naar de optimale correctie(s).

 

De correctie(s) kunnen nodig zijn op gebied van structuur, chemie/voeding of emotie.

Met kinesiologie kunnen we dit aanbieden en testen wat optimaal is.

 

Kijk bij deze link voor mogelijkheden op gebied van cursussen op dit vlak.

De andere technieken die ik hiervoor kan inzetten  zijn divers: gesprekken, Kinesiologie, modes, LEAP, NEP, SIPS, Stress ReleaseTouch for HealthVoeding als ondersteuning, en datgene wat nodig is...

Ervaringen van clienten

S.

 S. is geboren met een hartafwijking. Omdat haar aortaboog met de geboorte te smal was om te kunnen overleven, kreeg ze na een week een grote hartoperatie.

S. is in een overlevingsstand terecht gekomen. Hierdoor had ze moeite met flesvoeding en kreeg ze maandenlang sondevoeding. Na 4 maanden kreeg S. een hartkatheterisatie omdat de aortaboog opnieuw dicht was gaan zitten en ze totaal geen energie had. Na deze ingreep fleurde ze helemaal op. 

Helaas bleef ze problemen houden met de flesvoeding. Toen S. een half jaar oud was, kwam ik in contact met Ingrid van Niekerk. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van kinesiologie gehoord.

Ingrid ging op zoek naar de oorzaak van het eetprobleem van S. en heeft de reflexen van zuigen en slikken weer actief gekregen. Na 2 behandelingen was S. van haar sonde af. Ongelooflijk wat kinesiologie met een mens kan doen.