Emotionele problemen

Zit je niet lekker in je vel?

Reageer onverwacht te heftig en ongecontroleerd?

Weet je dat je bepaalde dingen gewoon kunt, maar op het moment dat er iemand op je vingers kijkt of dat er een cijfer of prestatie aan gekoppeld is, lukt het ineens niet meer? Alsof je geblokkeerd bent?

 

Al deze genoemde zaken koppel ik aan emotionele problemen, en zij beslaan een grote groep van klachten, onder andere: last hebben van stress, depressie, zwaarmoedigheid, lusteloosheid, doelloosheid, faalangst, onrust, overmatige boosheid, angstig zijn, verdrietig zijn en nog veel meer.

 

In feite gaat het om niet lekker in je vel zitten om wat voor reden dan ook. Wat te doen? In deze praktijk gaan we samen op zoek naar de oorzaak achter het probleem en gaan we kijken of we de stress kunnen reduceren, de emoties kunnen afvoeren. We trachten te komen tot een nieuw pad, een nieuwe weg of manier, een ander doel, of aan datgene waar behoefte is. 

Belangrijk inzicht is ook hoe je omgaat met stress. Er positief in staan helpt enorm. 

 

De technieken die ik hiervoor inzet zijn divers: gesprekken, Kinesiologie, modes, LEAP, NEP, SIPS, Stress Release, Touch for Health, Voeding als ondersteuning, en datgene wat nodig is...

Ervaringen van clienten

Angst voor honden

 Ik was erg bang voor honden. Bij opa en oma was ik een keer achterna gezeten door een gemene hond en toen ben ik bang geworden. Met het naar school fietsen ben ik een paar keer bijna gevallen omdat ik schrok van honden die op het fietspad liepen. Toen vond mamma dat ik naar iemand toe moest, want het was gevaarlijk.

Bij Ingrid moest ik op de tafel liggen en aan de hond denken en ook aan die gemene hond bij opa en oma, dat vond ik niet leuk. Ik werd verdrietig en bang.  Het werd wel moeilijker om aan die gemene hond te blijven denken en dat was goed zei Ingrid. De 2e keer gingen we met een echte hond oefenen als ik dat durfde. Dat vond ik heel eng. Maar aan het eind kon ik Jonas laten zitten en durfde ik met hem aan de riem te lopen. Dat vond ik stoer en mamma was ook blij. 

Nu ben ik niet meer zo bang voor honden en durf alleen naar school te gaan op mijn fiets.

Misschien wil ik later wel een hond maar nu nog niet want mamma vind honden ook niet zo leuk.

A. 

Prinsenbeek