Over Praktijk Freedom

De praktijk bestaat sinds 1997, ik, Ingrid van Niekerk-Berben werk hier als natuurgeneeskundig therapeut met de specialisatie in de professionele kinesiologie. In de loop van de jaren heb ik veel ervaring opgebouwd in het werken met allergieën, leerproblemen, het uitzoeken van de oorzaak van de klachten of begeleiding bij positieve doelen. Het samen puzzelen naar de optimale ingang, opening, koppeling en eventuele oplossing is wat ik het meest bijzonder vind in deze behandelaanpak.

 

Op deze site kun je hierover meer informatie vinden.

Ik werk vanuit een holistisch denkmodel. Wanneer je komt met een klacht wordt dit altijd bekeken vanuit meerdere invalshoeken: voeding, emotie en structuur vormen een paar belangrijke pijlers. Maar er is meer, veel meer...

Praktijk Freedom of Choice (vrijheid van keuze) is opgericht in 1997 door Ingrid van Niekerk in Gilze. 

De keuze van de naam van de praktijk is ontstaan door twee grote thema’s die vaak voorbijkwamen in mijn leven. Vrijheid en keuze; en vrijheid van  keuze en keuze voor vrijheid.

In feite lijkt het er voor mij op dat wanneer ik echt mijn eigen keuzes kan maken vanuit een vrij gevoel ik een gelukkig mens ben. Niet gehinderd door klachten, door schuldgevoel of plichtsbesef.

…voorbij angst,

…voorbij wat "hoort”, "moet”’

…voorbij beperkende overtuigingen of

geloofssystemen

Dat is dan voor mij vrijheid. En vrijheid van keuze. Freedom of choice dus.

In mijn praktijk begeleid ik volwassenen, kinderenen baby's om daar weer bij te komen, bij hun echte vrijheid van keuze. Dat kan zijn door klachten te overwinnen of er inzicht in te krijgen; of door leerproblemen aan te pakken; allergieën te overwinnen; ander voedingspatroon te kiezen; gelukkiger in het leven te staan; primaire emoties af te voeren; beperkende overtuigingen aan te pakken; en nog veel meer…

Mijn bedoeling is mensen te helpen op een gelijkwaardige manier. Zelfverantwoordelijkheid is en blijft belangrijk. Er wordengeen diagnosesgesteld. Samen kunnen we op zoek gaan naar inzicht.

Het mooie van kinesiologie is dus eigenlijk dat het lichaam van de cliënt zelf aan kan geven wat er nodig is, dat is de kracht. De tester hoeft niets te bedenken. Het komt echt uit decliëntzelf, het lichaam werkt nl. als een computer, het weet exact wat het nodig heeft. De kunst is ermee te kunnen communiceren, kinesiologie is zo'n manier en in deze praktijk is het mijn manier. Nog steeds is iedere dag weer uniek en zijn alle verhalen anders, een boeiend fenomeen! Ik doe het werk dagelijks met veel plezier en passie.

KVK nummer: 17242428
BTW ID: 001675934B70
AGB code praktijk afgeschermd
Persoonlijke AGB afgeschermd; 9006 kwalificatie natuurgeneeskunde
Aangesloten bij beroepsvereniging LVNT (nummer afgeschermd), RBCZ (numeer afgeschermd).

Bij zorgwijzer.nl, vindt u mijn vakgebied onder natuurgeneeswijzen en kinesiologie.

Voorwaarden