Allergie voor voeding

Heb je het idee dat je reageert op eten, maar je weet niet precies wat het is? Dan kunnen we dat uitzoeken in de praktijk. Daar heb ik honderden, of duizenden producten die getest kunnen worden. Groenten, fruit, vlees, granen, stof, hormonen, melkproducten, chemicaliën, vaccinaties, E-nummers, histamine en nog veel meer. 

Maar, bij allergieën voor voeding beginnen we altijd met het testen van de basis vijf hoofdstoffen: 

  1. eimix
  2. calcium
  3. vitamine C
  4. vitamine B
  5. suiker
Als deze sterk testen op de diverse organen (of anders gecorrigeerd cq gebalanceerd zijn), kan er verder getest worden op eventuele allergenen in de voeding. Hierbij kan gedacht worden aan histamine, groenten, fruitsoorten, E-stoffen, granen, gluten, tarwe, melkproducten,...
Bij het kopje dieet basis 5 zijn een aantal diëten te vinden, want na iedere correctie is het belangrijk een dieet van 25 uur aan te houden.

Ervaringen van clienten

Eczeem en vaccinatie

Het verhaal van L.O.

Een combinatie van eczeem en de invloed van inentingen en emoties... 
Na de geboorte kwam de borstvoeding niet goed op gang en zijn we dus overgestapt op flesvoeding. Na 6 weken kreeg L. last van plekken in haar gezicht. Aangezien deze steeds erger werden in plaats van minder gingen we naar de huisarts. Ze had tevens last van harde ontlasting. De huisarts constateerde koemelk allergie en L. werd meteen op dieetvoeding gezet: Nutramigen. In eerste instantie leek het beter te gaan. Toen L. twee maanden was kreeg ze haar eerste DKTP- Hib inenting. Ongeveer na een week kreeg ze naast het eczeem in haar gezicht ook eczeem op haar buik. Met de drie maanden kreeg ze haar tweede inenting, ongeveer een week a 10 dagen later kreeg ze eczeem op haar armen. Lees meer...
 

Moeheid

Al jaren ben ik enorm moe, ik kan me niet anders herinneren dan dat ik moe uit bed kom, geen energie heb, ook niet in leuke dingen!

Ik ben naar diverse artsen geweest, mijn bloed is meerdere malen onderzocht, er is niets gevonden. Aan alternatieve therapie heb ik veel voorbij zien komen en deels wat aan gehad, aan inzichten vooral en aan begrip, maar de moeheid bleef. Via via kreeg ik de hint om eens naar Ingrid te gaan, wie weet kon zij iets voor me doen? Ik zal eerlijk toegeven dat ik mijn bedenkingen had. Maar bij de eerste ontmoeting gaf zij aan om eens te gaan kijken naar een aantal basisstoffen. Kijken of testen of deze goed opgenomen konden worden…

Van de zogenaamde basisstoffen bleek ik voor 3 allergisch. Ik moest 3 maal komen en 3 maal kreeg ik daarna voor 1 dag een dieet. Ei, C en suiker.

Al na de 2e keer voel ik me een ander mens. Bizar dat met zo een relatief simpele methode zoveel bereikt kan worden. Zou ik het adviseren aan anderen? Ja, al moet je misschien wel ervoor open staan?  

 Hoe dan ook, bij deze mijn ervaring, bijzonder positief!

Haaruitval

 Dit verhaal wil ik graag delen!

Onze dochter B. geboren februari 2011 had met haar 2 jaar al prachtige krullen en lang haar. Onze kapster M. Hairstyling zei altijd tegen mij "dit kind krijgt een prachtige kop met haar"!
In januari 2014 werden haar haartjes echter steeds blonder en dunner en ...braken af.  Mijn Kapster M. vroeg aan mij, wat ik met haar haren had gedaan? Wel de juiste elastiekjes gebruikt? Daar zijn we toch maar mee naar de huisarts gegaan. Die wist ook niet meteen wat er aan de hand was maar het kon wel eens iets met een vitamine tekort te maken hebben. We hebben eerst bloed laten prikken en daaruit kwam niet echt een uitslag maar we mochten verder naar de kinderarts in het Twee steden ziekenhuis in Tilburg. We hadden daar het verhaal uitgelegd en toevallig hadden ze in die maand een meisje gehad met dezelfde symptomen. Dat kindje had als uitslag, LOOSE ANAGEN HAIR SYNDROOM. Tja en nu. Volgens de arts was er weinig aan te doen het zou uit zich zelf overgaan maar kon wel paar jaar duren... ( tussen de 11-13 jaar zou B. dan zijn).  Lees meer...