Over Ingrid

Na 10 jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut ben ik in 1995 heel enthousiast geworden over kinesiologie en al zijn werkvormen. In 1997 kreeg ik een hernia die vooral met behulp van alternatieve geneeswijzen in in het bijzonder kinesiologie te "verhelpen" bleek. Dit heeft mijn ogen geopend en mijn honger aangewakkerd om allerlei mogelijke klachten aan te pakken via dit prachtige vak. 

Een klacht is zelden veroorzaakt door 1 ding en als dat zo is dan is de kans klein dat ik die dan zou zien in de praktijk (of het is eenmalig). Vaak hebben mensen een opstapeling van klachten en zijn er meerdere veroorzakers van de problemen of meer obstakels om een bepaald doel te bereiken.  

 

Hiervoor neem ik de tijd  (1u behandeling) om me op de gehele mens te richten, alle ins en outs te belichten, samen verbanden te leggen en vervolgens een route of planning te maken van de meest optimale benadering of aanpak.  De spiertest help hierbij om zowel bewuste als onderbewuste informatie te combineren.

Hoe ben ik hiertoe gekomen? lees meer...

Welke soort klachten of problemen zie ik de afgelopen 22 jaar in de praktijk?

lees dat hier

"Ik vind het heerlijk om met jou aan je gezondheid en te werken, op alle vlakken. Samen op zoek gaan naar de beperkende overtuigingen, blokkades en deze aan te gaan.  Ik voel me dankbaar dat ik daar deel van uit mag maken. Het is wel extra fijn als je gemotiveerd bent! "

Andere vakgerelateerde activiteiten: lees meer ...

"Zowel de praktijk als het hele cursusgebeuren blijven mij boeien. Het is mijn lust en mijn leven. Een leven zonder kinesiologie is voor mij niet meer denkbaar. Het heeft mij en vele anderen ontzettend veel gebracht. Kinesiologie biedt naast de reguliere geneeswijzen een handzame methode om jezelf in balans te brengen, om je gezondheid in ere te brengen en te houden. Het is een methode die gericht is op de totale mens, lichaam, geest en ziel horen allen met elkaar in evenwicht te zijn. ."

Verder ben ik getrouwd met Frans en samen houden we van genieten. Dit doen we onder andere door veel in de natuur te zijn, lekker aan zee. In het verleden was de grote hobby: het zwemmen met Walvissen en Dolfijnen. Een filmpje van walvissen vind je bij conscious breath adventures. 

Wat heb ik gedaan/gevolgd?

Opleidingslijn/ ontwikkelingslijn

Klik hier voor mijn CV in meer officiele versie

 

Instructeur in diverse richtingen van de kinesiologie klik hier als je interesse hebt.

Freedom of Choice, vrijheid van keuze en keuze in vrijheid, dat is het overkoepelende waar ik in deze praktijk naar streef, met respect voor elkaar!

Ik ben lid van het VNT (nummer afgeschermd), RBCZ (nummer afgeschermd), hierdoor is het veelal mogelijk om de consulten vergoed te krijgen. Navraag doen bij eigen verzekeraar is altijd aan te raden. Praktijkcode AGB(nummer afgeschermd). Prestatiecode 24002: behandeling Kinesiologie.