Ontwikkelingslijn Ingrid

Opleidingsniveau:

- Atheneum

- HBO Fysiotherapie Bachelor: 10 jaar werkzaam full time als fsyiotherapeut

- HBO conforme opleiding SNRO geaccrediteerd TOPKI, diploma 2003, herijking 2014

- HBO medische basis herhaald 2015

 

Uitleg:

In eerste instantie werkte ik veel met structurele klachten, omdat dit vertrouwd voor me was. Ik kwam uit de fysiotherapie en had een gedegen opleiding achter de rug, dus zo werkte ik veel met mensen met rug- en knieproblemen, schouderklachten en tennisarmen om maar wat voorbeelden te noemen.

Al gauw werd duidelijk dat ik meer opleiding nodig had om te kunnen werken met emotionele klachten, zoals zwaarmoedigheid of depressie achtige klachten, niet lekker in je vel zitten, moeheid, angsten, faalangst, fobieën, spraakproblemen, stotteren, enz... 
Vervolgens bleek naast de structuur en emotie toch ook voeding een gigantische rol te spelen als klachtenveroorzaker. Dus specialiseerde ik me in de voeding: allergieën, intoleranties, pollenallergie, kattenallergie, huisstofmijt problemen en vinden van tekorten op gebied van mineralen, essentiële mineralen en vitamines.
Nadat ik me in de structuur, emotie en voeding had verdiept en zo al een groot gedeelte van veel geziene problemen kon analyseren en behandelen kwam er een grote behoefte om me meer in het brein te gaan specialiseren. Het grote aansturingssysteem van zowel bewuste als onderbewuste zaken, verborgen beperkingen in motivatie en gedrag. 
Door me in de neurologie te verdiepen werd er een scala aan mogelijkheden geopend om mee te werken: leerproblemen, dyscalculie, dyslexie, faalangst, examenvrees, black outs, onderprestatie, allerlei angsten, gedragsproblemen, aandachtsproblemen, concentratiestoornissen, overgevoeligheid geluid, overgevoeligheid licht, overgevoeligheid prikkels, slaapproblemen, slaapstoornissen en nog veel meer. 
In 2019 heb ik nieuwe updates ontwikkeld, zowel voor LEAP, de drie pilaren als voor de voeding, het werken met EBV, het Epstein Barr virus.