Voedingstekorten

Voeding heeft een ernorme impact op het functioneren van de mens. Deze impact kan zowel fysieke, energetische als emotionele consequenties hebben.

 

Het wordt steeds meer bekend dat het eten van gezonde, biologische voeding heel belangrijk is. Hoe meer bewerkt de voeding is, hoe doder, en hoe doder, des te minder vitaminen / mineralen we eruit kunnen  halen. Groenten, fruit alles zo vers mogelijk is veel gunstiger dan uit een pot of uit een blikje. Alles wat verpakt is, om het lang vers of goed te houden bevat  E-stoffen, deze stoffen zijn erg belastend voor het lichaam. Hoe meer belast het lichaam des te moeilijker kan het selectief via de darmen de goede stoffen opnemen.

 

Wanneer over langere termijn een minder optimale opname van voedingsstoffen is via het maag-darmkanaal, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk zijn weerslag gaan hebben op: algemene fitheid, gezondheid en/of gemoedstoestand. Met andere woorden je wordt moe, chagrijnig, depressief of prikkelbaar en wie weet krijg je wel meer behoefte aan zoetigheid (een veel voorkomend probleem bij een tekort aan chroom bijvoorbeeld).  

 

Een tekort ontstaat meestal niet van de ene dag op de andere. Het is een langzaam toenemende klacht. In de praktijk gebruik ik de Riddler punten om een indruk te krijgen van de tekorten op gebied van vitaminen, mineralen en enzymen. Vanuit deze test kijk ik wat de prioriteit is en wat dan eventueel de optimale aanvulling is, hetzij vanuit voeding, orthomoleculair (orthica, bonusan, vitals, energetica natura) of essentiele mineralen van Eidon (vloeibare vorm).  Dat lijkt een zoektocht maar dat valt reuze mee!

 

Dus maak een keer een afspraak. Je bent welkom!