E nummers

 In steeds meer voedingsmiddelen zitten E stoffen( smaakversterkers, anti-oxidanten, kleurstoffen, emulgatoren, ...). Het voordeel is een langere houdbaarheid, minder schimmelvorming, betere constitutie. Het hele gebruik ervan heeft echter ook een schaduwzijde.

 

Door de toename van alle E stoffen in zo ontzettend veel producten, worden we er eigenlijk dagelijks mee overladen. 

Er is echt een relatie tussen veel klachten en het gebruik van E-stoffen. De consequenties van gebruik van E-stoffen zijn te vinden in een uitbraak van onder andere: voedingsproblemen, allergieen, gedragsstoornissen, autisch aanverwant gedrag, concentratieproblemen, ADHD, ADD en ga zo maar door.

Te denken valt aan rode kleurstoffen en gedrag, glutamaat (E621) en overactiviteit. 

 

Natuurlijk is het niet zo dat alleen E stoffen hiertoe leiden maar wel de combinatie van al deze stoffen bij elkaar, gecombineerd met stress op allerlei niveau's. Tegenwoordig moet je "van goede huize" komen, om in je eigen kracht te kunnen blijven en onverstoord JEZELF te kunnen zijn en blijven.