LEAP FT 1 achtergrond info

LEAP-FT 1, LEAP Facilitator training 1, is de eerste cursus in een grote serie van LEAP mogelijkheden. Internationaal gezien is de LEAP herzien vanaf 2018 en inmiddels sinds 2020 ook in Nederland aangepast. Nog steeds is er veel overlap, maar ook zijn er nieuwe onderwerpen. Hieronder beschrijf ik de twee routes die nu mogelijk zijn.
De eerste is een route om LEAP toe te apssen in de praktijk, De cursussen worden gevolgd en de deelnemer krijgt een certificaat van aanwezigheid. De tweede route is de professionele route met toetsing van zowel theorie als praktijk, dit geeft de mogelijkheid om LEAP practitionar te worden en ook instructeur als je dat zou willen. De onderwerpen die behandeld worden zijn:

Veel achtergrond informatie over:
de neurologische gebieden en de functies van Limbisch systeem, Vecht-vluchtsysteem, Amygdala, Thalamus, en nog veel meer hersengebieden / de neurologie en de functie van gliacellen / switching, celestial circuit, paden tussen linker- en rechter hersenhelft
 
Praktijk (iedere middag) met:
POS: powers of stress, blokkeren van indicator en de diverse correctie / Amygdala met correctie / Switching: survival (SS) en diepe survival (DSS) en Thalamische reticulaire switching (TRS) / Celestial circuit: de bescherming op energetisch gebied met de combinatie van switching / Corticaal pad
 
Wat kun je hierna? Iemand begeleiden om uit overlevingssysteem te komen. Achterhalen waar de storing zit en hiervan de stress afhalen, zodat het mogelijk wordt om de ware potentie van het brein/ de persoon er uit te halen. In feite ligt in deze cursus al een enorm potentieel om mensen te begeleiden. De mogelijkheden reiken veel verder dan alleen het gebied van leerproblemen. LEAP laat zich gemakkelijk combineren met andere technieken uit de kinesiologie, waardoor de toepassing ook groots is. 
 
Vooropleiding: TFH 1/4, SR 1/2 en liefst 3/4, werken met modes (leefblind bv).

Oude LEAP 1 was 6 dagen waarin geheel LEAP - FT 1 is gegeven en klein deel LEAP - FT 2 en op een andere manier en minder uitgebreidt de gliacellen, wat nu in LEAP - FT 3 gegeven wordt.

 DAG  LEAP 1 tot 2020 bestond uit 6 dagen   LEAP - FT 1 vanaf  2020 bestaat uit 4 dagen
 1  Amygdala   Amygdala
 2  SS, DSS,TRS (alle vormen van switching)   SS, DSS,TRS (alle vormen van switching)
 3  Celestial circuit   Celestial circuit
 4  Gliacellen op oude manier met SIPS correctie (deels LEAP - FT 3)   Corticaal pad
 5  8 paden, corticaal en subcorticaal (deels LEAP FT- 2)   Praktijkdag om alles goed toe te kunnen passen
 6 Wernicke en Broca en andere integratieve corticale gebieden (deels LEAP - FT 3)  

LEAP FT 1 GILZE

15-16 juni en 28-29 september 2024

4 dagen totaal, te volgen na Touch, Stress, modes
voeding (bij voorkeur).

Kosten: 660,-