Ervaing 1 vervolg

Bovendien is dat natuurlijk ook slecht voor kinderen, zo zou zijn botgroei stil komen te staan, en dus mocht hij dat alleen als tijdelijke noodmedicatie gebruiken, weer geen blijvende oplossing… Ik had via een kennis al eens de tip gehad om naar N.A.E.T. therapie te gaan, maar vond, heel sceptisch, dat alternatief "gedoe” zo’n ver van mijn bed show dat ik toch de allergoloog voorop stelde om te weten te komen wat er aan de hand was. Al gauw bleek echter dat bij kinderen de oorzaak niet altijd te achterhalen was, en zeker niet als het om ook o.a. verschillende kruiden zou gaan, we moesten ons maar instellen op levenslang medicijngebruik, waarvan we eigenlijk inmiddels ook het idee kregen dat hij die ook niet goed kon verdragen…..wat een enorme teleurstelling, tests gaven aan dat hij niet allergisch was, maar ondertussen waren de allergische uitingen van felrode, jeukende uitslag en gedragsproblemen niet iets wat tussen zijn en/of onze oren zat. En, hoe kan het dat een allergoloog die beweert dat ons kind niet allergisch is, maar vervolgens wél levenslang medicijnen voor wil schrijven??? Dus toch weer eens bij die kennis nagevraagd hoe die therapie ook al weer heette. Na rondgekeken te hebben op deze site bleek zelfs dat de zorgverzekering de therapie erkent en ook gedeeltelijk vergoedt! Nou, dan zal het toch wel geen kwaad kunnen? En we konden ook nog eens supersnel terecht! Baat het niet dan schaadt het niet, toch? 

We gingen naar de N.A.E.T. therapie met de afspraak dat als onze zoon het eng zou vinden, ze met allerlei brouwsels aan zou komen of zweverig zou doen, meteen op zouden stappen.Vrij zenuwachtig kwamen we dus in Gilze aan. Goh, een heel gewoon huis. Bleek ook nog eens dat een hele gewone vrouw de deur open deed en ze helemaal niet zweverig was, heel nuchter van aard en met een gezellige babbel stelde ze ons zo op ons gemak, dat viel mee! Ongelooflijk, Hans Klok is er niks bij, wat een kunst om iemand die sterk is met een enkel buisje slap te laten worden! Erg vreemd, maar zien is geloven, en een kind is wat dat betreft niet te beïnvloeden, hij deed erg z’n uiterste best om z’n spierballen te showen, en ineens viel z’n arm slap naar beneden! Na de behandeling was hij doodmoe, sliep uren achter elkaar door, en na 25 uur de stoffen die Ingrid zei vermeden te hebben was het verschil enorm, erg spannend…. hij dronk een glas melk, at een boterham met kaas, en…. bleef "vlekkeloos” ! 

Na totaal 4 behandelingen is hij een heel ander kind, vrolijk, vol energie (vitamine C en suikers bleek ook iets wat hij niet goed verdragen kon), de vervelende tics waren verdwenen evenals de driftbuien, GEWELDIG!!!! Hij was er zelf ook verbaasd en blij over dat hij nu niet meer zo vaak boos werd. Inmiddels zit er al weer een Sinterklaastijd op, met kruidnoten, speculaas en melkchocolade, heerlijk dat hij nu zorgeloos mee kan snoepen, en zó fijn dat hij op school ook geen aparte traktaties e.d. hoeft! Ingrid, ontzettend bedankt dat je à la Hans Klok je kunsten op hem losgelaten hebt, zelfs wij, die ongelovig waren over alternatieve behandelwijzen zijn helemaal om, petje af voor je, je bent een kanjer!!!! We raden je therapie ook iedereen aan die met iets dergelijks kampt, betere mond tot mond reclame kun je niet hebben!!! Groetjes, Fam. M.