LEAP 2

LEAP 2 is het vervolg op LEAP 1. Een mooi vervolg waarin een aantal onderwerpen aan de orde komen, die na het toepassen van de basis LEAP 1 nodig kunnen zijn om te corrigeren, voor een beter en langduriger resultaat.


Achtergrond informatie over:

Hersenstam en de diverse functie, RAS (activeringssysteem, slaap-waaksysteem, concentratie) / emotioneel systeem (de kettingreactie in het emotioneel systeem wanneer de Amygdala geactiveerd wordt) / mentaal systeeem ( de kettingreactie die ontstaat als er een plan uitgevoerd moet worden) / evenwichtssysteem (waar ben je in de ruimte en... bv. moet je bewegen om op te kunnen letten?) / motorisch systeem

 
Praktijk (in de middagen):
EMC: deblokkeren van de kettingreactie van de Amygdala, het tot rust brengen van een emotionele reactie / MMC: deblokkeren van het mentaal circuit, als blijkt dat er stress op een doel zit of er moeite is bij het automatiseren / RAS: reticulair activeringssysteem: het deblokkeren van over- of onderprikkeling van RAS, de filtering van de zintuiglijke waarneming. Concentratie, slaapproblemen, problemen bij opletten, irritatie voor geluid, snel afgeleid worden, zijn allemaal uitstekende voorbeelden die gebalanceerd kunnen worden met RAS / evenwichtssyteem: nodig voor de oriëntatie in de ruimte, ook nodig om wakker te kunnen blijven als je iets leest ipv continu te willen bewegen / motorische systeem: balanceren van de aansturing van Cerebellum en het hele motorische circuit. Het bijsturen en optimaliseren van een beweging.

 

LEAP 2

najaar 2020

te volgen na LEAP 1

minimaal 4 mensen nodig

Kosten: 625,-