Het Epstein Barr virus, EBV-virus is bij erg veel mensen actief; het voedt zich onder andere met (stress)hormonen, toxines, chemicaliën en andere belastende stoffen voor het lichaam.
Het virus verspreidt zich gemakkelijker in een lichaam met verminderde weerstand door stress, ziekte of toxische belasting.
Anthony William schrijft in Medical Medium:
“Het Epstein-Barr-virus (EBV) zit achter veel symptomen en aandoeningen, waaronder MS, schildklierproblemen, fibromyalgie, kanker, chronische vermoeidheid, lupus, ziekte van Lyme, eczeem, angst, endometriose, onvruchtbaarheid, reumatoïde artritis, pijn, oorsuizen, burn out, CVS, gewichtstoename, slaapproblemen en nog veel meer. De medische gemeenschap is op de hoogte van slechts één versie van EBV, maar er zijn eigenlijk meer dan 60 soorten en mutaties en elke vorm kan verschillende symptomen veroorzaken terwijl ze zich door de vier stadia van invasie in het lichaam bewegen.”
LEVER ondersteunen
In Liver Rescue wat in het najaar 2019 in het NL is vertaald, van Anthony William is enorm veel te lezen over de lever. De vele taken (>2000) en de hoge toxische belasting maakt dat de lever al gauw erg zwaar belast wordt. Zowel in het EBV verhaal als bij allerlei ziektebeelden kun je ervan uitgaan dat de lever extra ondersteuning kan gebruiken.
Vermijden van radicale en verkeerde vetten:
Bij het eten van radicale vetten wordt de lever belast, het ontgiften zal dan afnemen waardoor toxische belasting zich opstapelt.
Een en ander heeft ook te maken met zuurstofgehalte in het bloed. De lever meet dit, en wanneer zuurstofgehalte daalt (door hogere vetinname) gaat de galproductie van de lever omhoog om deze vetten af te breken zodat het hart en de hersenen voldoende zuurstof krijgen.
Het advies is om lever af en toe rust te gunnen, dit kan door radicale vetten te verminderen en suikerinname van vetinname te scheiden.
Denk hierbij aan het concept van een leven lang fit, waarbij ook scheiding van deze stoffen werd voorgesteld.
Ondersteunen van de lever kan door veel fruit te eten, hetzij in de vorm zoals je het eet of in de vorm van zelfgemaakt sap.
De glucose uit het fruit is de voedingsbron voor de lever!
Belangrijk is om het fruit los te eten van vetten en eiwitten.
Verder kun je ook denken aan selderij sap / citroensap op de nuchtere maag en/of andere supplementen (aloe vera / astragalus eleuteroccocus). Het leuke is dat we dat in de praktijk in Gilze uit kunnen testen, zo krijg je een op maat gesneden advies!