Voeding Testen

In Praktijk freedom wordt er op een aantal manieren met voeding gewerkt:

  • testen welke voeding optimaal is, waar bent u allergisch of intolerant voor? 
  • welke voeding kost energie en welke voeding levert juist meer energie?
  • zijn er misschien tekorten op gebied van vitaminen of mineralen of essentiële mineralen?
  • is er sprake van een ondermijnend beeld, zoals: Candida, Bacteriële infecties, Virussen (zoals EBV)?
  • cursussen om te leren met voeding te testen.
Bij allergie werk ik vaak met een combinatie van TAT / More in One en NAET. Als eerste testen we dan de Basis 5 stoffen: Eimix, Calcium, Vitamine C, Vitamine B en Suiker. Als deze stoffen goed zijn, dat wil zeggen geen energie kosten, dan scheelt dat al gauw 100 of 150 allergische reacties op de alledaagse voeding. Pas na deze basistesten en het eventueel balanceren ervan kunnen we verder gaan met de mogelijk andere allergieën.

Soms nemen mensen zelf voeding mee om uit te laten testen of ze ergens wel of niet goed tegen kunnen. Zeker bij baby's kan het zinvol zijn om te testen waar de baby wel of niet gevoelig voor is, dit ook om reacties te voorkomen. 

Tekorten in de voeding kunnen echt aanleiding geven tot allerlei klachten. Een tekort aan Vitamine C zal bijvoorbeeld sneller leiden tot griep of een blaasontsteking bijvoorbeeld. Vitamine B is heel voornaam om stress te kunnen hanteren. Zo zijn er veel stoffen die allemaal hun eigen unieke functie(s) hebben. Het mooie van kinesiologie is, dat er een manier is om te testen naar het optimale middel.

 

Dieet basis 5

Contact

Freedom of Choice
Hengelstraat 37
5126 EA Gilze


Telefoon: 0161-451707
Bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag
van 18.30 tot 19.00 u.


» Contact