Over Praktijk Freedom

Praktijk Freedom of Choice (vrijheid van keuze) is opgericht in 1997 door Ingrid van Niekerk in Gilze. 
Mijn bedoeling is mensen te helpen op een gelijkwaardige manier. Zelfverantwoordelijkheid is en blijft belangrijk. Er worden geen diagnoses gesteld. Samen gaan we op zoek naar inzicht.

Het doel van een consult is tot de essentie van een probleem of doelstelling te komen. Daarvoor is het nodig gerichte vragen te stellen en te ananlyseren wat bijvoorbeeld het voordeel van een klacht, probleem of van een bepaald soort gedrag is. In de regel heeft een klacht iets opgeleverd, hoe vervelend het ook is. Zolang er een voordeel achter zit, heeft de klacht een doel en kan het probleem of het gedrag niet verdwijnen. Later (soms na jaren) krijg je als mens inzicht in het voordeel, maar het overzicht hebben op het moment dat je er met je billen middenin zit is erg ingewikkeld. Letterlijk zit men "in-ge-wikkeld", als een bolletje wol. Op zo'n moment kan het maken van een afspraak om alles rustig te beschouwen, te "ont-wikkelen" nuttig zijn. 

Naast het psycho-somatische stuk, is er ook nog een ander facet. Iedereen heeft zijn eigen unieke trillingsgetal of frequentie. Iedereen is anders, een ieder heeft zijn eigen unieke talenten, valkuilen, gedragspatronen, structuur, chemie, kortom: zijn of haar unieke trillingsgetal. Als men "in tune" is trilt men op de voor hem of haar juiste trilling. Als er klachten, blokkades of problemen zijn, is de oorspronkelijke correcte trilling verstoord, en heeft men een ander trillingsgetal. 

Met kinesiologie werken we met codes, handmodes, die in feite allemaal trillingen of frequenties aanbieden. Er wordt gewerkt met spiertesten in combinatie met die handmodes. Als de spiertest verandert terwijl er een bepaalde code ingezet wordt, weet ik als spiertester wat het lichaam of geest op dat moment nodig heeft om de trilling te herstellen. Dat kan te maken hebben met structuur, chemie (voeding), emotie, energetische zaken, kleuren, geluid, noem maar op,....

Het mooie van kinesiologie is dus eigenlijk dat het lichaam van de cliënt zelf aan kan geven wat er nodig is, dat is de kracht. De tester hoeft niets te bedenken. Het komt echt uit de cliënt zelf, het lichaam werkt nl. als een computer, het weet exact wat het nodig heeft. De kunst is ermee te kunnen communiceren, kinesiologie is zo'n manier en in deze praktijk is het mijn manier. Nog steeds is iedere dag weer uniek en zijn alle verhalen anders, een boeiend fenomeen! Ik doe het werk dagelijks met veel plezier en passie.

Kosten (tarief )
Klacht- en tuchtrecht / Klachten bij SCAG / Klacht indienen via NIBIG
 

Contact

Freedom of Choice
Hengelstraat 37
5126 EA Gilze


Telefoon: 0161-451707
Bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag
van 18.30 tot 19.00 u.


» Contact