Over Ingrid

Na 10 jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut ben ik in 1995 heel enthousiast geworden over kinesiologie en al zijn werkvormen. Het kunnen zoeken naar oorzaken, verbanden kunnen leggen met emotie, structuur, voeding en de gehele mens heeft me gepakt...
In 1997 is de praktijk opgestart, waarin gewerkt wordt met Touch for Health, Stress Release, Edukinesiologie, Wellness Kinesiologie, N.O.T. (Neurologische Organisatie Technieken), N.A.E.T. (Nambudripad's Allergie Eliminatie Technieken), TAT (Transformerende Allergie Technieken), LEAP (Leerbevorderend acupressuur programma), NEP, Toegepaste Kinesiologie, SIPS, enkele combinatievormen met Fysiotherapie en nog meer specifieke vormen van kinesiologie, te veel om allemaal te noemen.  Professioneel Kinesioloog ben ik sinds 2004 (TOPKI) en in 2014 ook op HBO niveau ge-herijkt. In 2015 heb ik de bijscholing gevolgd om weer op HBO bachelor niveau te zitten voor Medische Basis en IPP (Inleiding in Psychopathologie).
Hiermee is vergoeding door zorgverzekeraars ook weer geborgd. 

Ik werk circa vier dagen per week in de praktijk (20u max). Er wordt veel gewerkt met allergie-eliminatie, dyslexie (leerproblemen) en fysieke of emotionele problemen. 

"Ik vind het heerlijk om met mensen aan hun gezondheid en 't gevoel van welzijn te werken. Samen op zoek gaan naar de beperkende overtuigingen, blokkades en deze aan te gaan. Het is alsof je tijdelijk mee mag lezen in een persoonlijk boek en ziet hoe men, zo hier en daar, een regel herschrijft, waardoor het geheel zich anders kan ontvouwen."

Daarnaast zat ik van 2002-2018 in de directie en bestuur van Stichting Topki, samen met 4Topki heb ik vorm gegeven  aan Topki. Voor Topki geef ik nog steeds diverse cursussen, zoals: Voeding Testen en Balanceren, diverse themadagen en de lijn van LEAP. Ook zal ik nog optreden als examinator voor de opleiding indien gewenst. Topki heeft me enorm veel gebracht aan ervaring en groei, vanaf 2019 komt er weer ruimte en lucht voor mezelf en privé, ook heel fijn!

"Zowel de praktijk als het hele cursusgebeuren blijven mij boeien. Het is mijn lust en mijn leven. Een leven zonder kinesiologie is voor mij niet meer bedenkbaar. Het heeft mij en vele anderen ontzettend veel gebracht. Kinesiologie biedt naast de reguliere geneeswijzen een handzame methode om jezelf in balans te brengen, om je gezondheid in ere te brengen en te houden. Het is een methode die gericht is op de totale mens, lichaam, geest en ziel horen allen met elkaar in evenwicht te zijn. Ik leef zelf steeds bewuster (nog steeds lerende), doe de dingen die ik leuk vind en pas kinesiologie dagelijks, met veel plezier, toe."

Verder ben ik getrouwd met Frans en samen houden we van genieten. Dit doen we onder andere door veel in de natuur te zijn, lekker aan zee. In het verleden was de grote hobby: het zwemmen met Walvissen en Dolfijnen. Een filmpje van walvissen is hier te zien, klik hier

Freedom of Choice, vrijheid van keuze en keuze in vrijheid, dat is het overkoepelende waar ik in deze praktijk naar streef, met respect voor elkaar!

Ik ben lid van het VNT (02.027), RBCZ (174125R)  en NIBIG (23114), hierdoor is het veelal mogelijk om de consulten vergoed te krijgen. Navraag doen bij eigen verzekeraar is altijd aan te raden. Praktijkcode AGB 90-06966. Prestatiecode 24002: behandeling Kinesiologie.

 

Contact

Freedom of Choice
Hengelstraat 37
5126 EA Gilze


Telefoon: 0161-451707
Bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag
van 18.30 tot 19.00 u.


» Contact