Over Ingrid

Als werkzaam fysiotherapeut ben ik in 1995 heel enthousiast geworden over kinesiologie en al zijn werkvormen. In 1997 is de praktijk opgestart, waarin gewerkt wordt met Touch for Health, Stress Release, Edukinesiologie, Wellness Kinesiologie, N.O.T. (Neurologische Organisatie Technieken), N.A.E.T. (Nambudripad's Allergie Eliminatie Technieken), TAT (Transformerende Allergie Technieken), LEAP (Leerbevorderend acupressuur programma), Toegepaste Kinesiologie, SIPS, enkele combinatievormen met Fysiotherapie en nog meer specifieke vormen van kinesiologie, te veel om allemaal te noemen.  Professioneel Kinesioloog ben ik sinds 2004 (TOPKI) en in 2014 ook op HBO niveau ge-herijkt. In 2015 heb ik de bijscholing gevolgd om weer op HBO bachelor niveau te zitten voor Medische Basis en IPP (Inleiding in Psychopathologie).
Hiermee is vergoeding door zorgverzekeraars ook weer geborgd. 

Ik werk circa vier dagen per week in de praktijk (20-22u). Er wordt veel gewerkt met allergie-eliminatie, dyslexie (leerproblemen) en fysieke of emotionele problemen. 

"Ik vind het heerlijk om met mensen aan hun gezondheid en 't gevoel van welzijn te werken. Samen op zoek gaan naar de beperkende overtuigingen, blokkades en deze aan te gaan. Het is alsof je tijdelijk mee mag lezen in een persoonlijk boek en ziet hoe men, zo hier en daar, een regel herschrijft, waardoor het geheel zich anders kan ontvouwen."

Daarnaast zit ik sinds 2002 in de directie en bestuur van Stichting Topki, samen met 4Topki geven we vorm aan Topki. Voor Topki geef ik diverse cursussen, zoals: Voeding Testen en Balanceren, diverse themadagen en de lijn van LEAP, verder geef ik nog enkele vakinhoudelijke dagen. Ook werk ik mee aan het Project voor Scholen met LEAP, psleap genaamd, samen met Iris Jongmans en andere collega kinesiologen trekken we langs de scholen om kinderen met leerproblemen te helpen.Heeft u een project? een school? (laat het ons weten!!)

"Zowel de praktijk als het hele cursusgebeuren blijven mij boeien. Het is mijn lust en mijn leven. Een leven zonder kinesiologie is voor mij niet meer bedenkbaar. Het heeft mij en vele anderen ontzettend veel gebracht. Kinesiologie biedt naast de reguliere geneeswijzen een handzame methode om jezelf in balans te brengen, om je gezondheid in ere te brengen en te houden. Het is een methode die gericht is op de totale mens, lichaam, geest en ziel horen allen met elkaar in evenwicht te zijn. Ik leef zelf steeds bewuster (nog steeds lerende), doe de dingen die ik leuk vind en pas kinesiologie dagelijks, met veel plezier, toe."

Verder ben ik getrouwd met Frans en samen houden we van genieten. Dit doen we onder andere door veel in de natuur te zijn, lekker aan zee en de hobby: het zwemmen met Walvissen en Dolfijnen. Een filmpje van walvissen is hier te zien, klik hier.

Freedom of Choice, vrijheid van keuze, dat is het overkoepelende waar we in deze praktijk naar streven, met respect voor elkaar!

Ik ben lid van het VNT (02.027), RBCZ (174125R)  en NIBIG (23114), hierdoor is het veelal mogelijk om de consulten vergoed te krijgen. Navraag doen bij eigen verzekeraar is altijd aan te raden. Praktijkcode AGB 90-06966. Prestatiecode 24002: behandeling Kinesiologie.

 

Contact

Freedom of Choice
Hengelstraat 37
5126 EA Gilze


Telefoon: 0161-451707
Bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag
van 18.30 tot 19.00 u.


» Contact