NAET

Nambudripad’s Allergie Eliminatie Techniek: N.A.E.T.

N.A.E.T. bestaat in Amerika ongeveer 21 jaar, de uitvindster ervan heet Dr. Devi Nambudripad. Vanwege haar eigen allergieën is zij op zoek gegaan naar een methode die meer kon doen dan alleen het bekende vermijdingsdieet. Via acupunctuurbehandeling in combinatie met het vasthouden van de beruchte stof (=allergeen) kwam zij tot een redelijk bevredigend resultaat. Later werd er een techniek uit de chiropractie aan toegevoegd, waarbij de uittredeplaatsen van de zenuwbanen naast de wervelkolom gestimuleerd werden. Deze combinatie is goud waard, dat is inmiddels gebleken. Er zijn reeds heel veel mensen die enorme successen geboekt hebben op het gebied van allergie behandeling.
Zowel in Amerika, zie in de literatuur van Dr. Devi Nambudripad (Say goodbye to illness, say goodbye to allergy related autism, say goodbye to ADD & ADHD,…), als in Nederland. De methode is in 2000 voor het eerst naar Nederland gekomen. Een initiatief van J.M. Belin, een fransman, die zelf zo veel vorderingen had geboekt met zijn behandeling in de Verenigde staten zodat hij besloot N.A.E.T. in Europa te promoten. Inmiddels is er ook in NL een heel netwerk van NAET therapeuten. Ik heb zelf in 2000 de NAET gevol;gd en de Advanced in 2001 bij dr. Nambudripad in Amerika.

Hoe is de opbouw van de behandeling? Eerst wordt er een inventarisatie gemaakt van de reactie op de eerste vijf basis stoffen, dit zijn: Eimix, Calcium mix, Vitamine C, Vitamine B-complex en Suiker.

We screenen deze stoffen middels kinesiologie, dit is het werken met spiertesten. Via een armspiertest en het aanraken van diverse orgaanpunten gaan we na of contact met deze stoffen (u dient de stof met de hand aan te raken) u al dan niet energie kost. Wanneer een of meer van deze stoffen zwak testen, dan horen wij deze eerst te behandelen. Wanneer deze stoffen, de basis vijf, sterk testen, dan kunnen wij door naar de meer individuele storende stoffen; zoals huisstofmijt, dieren, metalen, gist, candida, tarwe, gluten, pollen….

Ook hier kunnen we specifiek afstemmen op uw klacht en nagaan of er een bepaalde allergie aan ten grondslag ligt. U krijgt ter plaatse een idee van het aantal keer dat een behandeling nodig kan zijn, vooropgesteld dat men goed reageert op de aanpak.

Wat dient u te doen? Het belangrijkste is de tijd voor en na de behandeling. Voor de behandeling,  douchen, handen wassen, kauwgom verwijderen. Na de behandeling geldt het dieet van minimaal 25 uur, tijdens de behandeling wordt u verteld welke stoffen vermeden dienen te worden. Dit is een uiterst belangrijk aspect van de behandeling, hier hangt of staat het behaalde resultaat mee. Het boek van NAET met dieten voor de diverse stoffen is in de praktijk te koop voor 13 euro 50, ook kunnen diëten van de basis 5 van internet gehaald worden. Het lichaam heeft 2 uur per meridiaan nodig om de blokkades naar aanleiding van de allergie het lichaam uit te transporteren, we hebben het hier over 12 orgaanmeridianen, wat neerkomt op 24 uur. Hierbij wordt een uur extra bijgerekend voor de veiligheid, vandaar de vastgestelde minimale 25 uur voor de dieettijd.

Dat betekent 25 uur de stof niet eten, drinken en/of aanraken! Veel water drinken en niet te veelzijdig eten ondersteunt de behandeling.Verder mag u de eerste 6 uur niet douchen en geen zware arbeid verrichten, de andere bijzonderheden staan in het handboek N.A.E.T. bij de klinische regels. Voor een plaatje van de te masseren punten klikt u hier.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk? Na de inventarisatie kan de behandeling plaats vinden, u houdt het buisje vast terwijl de therapeut de rugbehandeling geeft. Hierbij wordt er een korte snelle druk gegeven op de uittredeplaats van de wervels van de gehele borstwervelkolom en lendewervelkolom. Dit heeft als doel het stimuleren van de zenuwbanen, ten einde de agressieve reactie naar de desbetreffende stof te verminderen. In feite is een allergie een misinterpretatie van het brein, ergens is er een kortsluiting in het circuit. Middels de rugbehandeling corrigeren we de kortsluiting, zou je kunnen zeggen. De tweede rugpunten zijn punten die in verbinding staan met de werking van de organen, hierbij stimuleren we de orgaanfuncties ten opzichte van de stof die u in de hand houdt. Na de rugpunten hertesten we alle orgaanpunten om te zien of de armtest nu wel sterk blijft. Bij zwakte herhalen we de behandeling. Hierna wordt getest of het immuunsysteem versterkt dient te worden. Daarnaast kan er gekeken worden naar emotionele linken naar de allergie. Hierna volgt de acupressuur- behandeling. Hier worden punten gestimuleerd die het lichaam ondersteunen in het loslaten van de specifieke blokkades ten aanzien van de allergie. Deze punten krijgt u op papier mee naar huis, zodat u thuis deze behandeling altijd kan herhalen indien nodig.
Er zijn reeds vele mensen behandeld met deze methode en al vele bijzondere resultaten geboekt. Mensen die weer met een kat op schoot kunnen zitten, honden kunnen aaien, op het gras kunnen liggen in de pollentijd, hoofdpijnvrij zijn. Rugklachten, longontsteking, darmproblemen, al deze klachten en nog veel meer hebben zeer succesvol op deze methode gereageerd. Klik hier voor ervaringsverhalen.
 

Dieet basis 5

Contact

Freedom of Choice
Hengelstraat 37
5126 EA Gilze


Telefoon: 0161-451707
Bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag
van 18.30 tot 19.00 u.


» Contact