Lichamelijke klachten

Lichamelijke Klachten & Kinesiologie I & II is de combinatie van het uitdagen van klachten, middels onderzoekstechnieken uit de Fysiotherapie en het balanceren met Kinesiologie. Het is een unieke combinatie, ontstaan na het bekijken van de videoband van Dr. John F. Thie. Het moment op de DVD waar John Thie iemand een nekbeweging liet maken (die was pijnlijk), vervolgens 14 spieren testte en balanceerde en daarna de nek soepel bewoog, zorgde bij mij in mijn brein voor een enorme explosie aan mogelijkheden...

Ik ging in de praktijk enorm enthousiast aan de gang en heb op tal van fysieke problemen deze theorie getoetst. Eerst fysiek onderzoek (set up via fysiotherapie of functionele bewegingen) en daarna een diversiteit uitgeprobeerd uit de kinesiologie. Zo ontwikkelde zich dit idee, en wat later bleek een goede cursus die een basis biedt aan veel kinesiologen om een betere set up voor fysieke klachten te hebben.

  • Stap 1: Het openen, onderzoeken van een bepaald lichaamsdeel en alle uitzonderingen leren waar te nemen; onderscheidt in actief, geleid actief en passief bewegingen, mobilisaties,...
  • Stap 2: Het balanceren met Kinesiologie
  • Stap 3: het natesten van de openingsvormen, het laten waarnemen van de veranderingen
Benodigd:Touch for Health I t/m IV, Stress Release I t/m IV, 42 spierendag, bij voorkeur zo laat mogelijk in de route. Modes is wenselijk.

 

Leerstof Lichamelijke klachten en Kinesiologie I: anatomie enkel, knie, heup en onderrug, pathologie enkel, knie, heup en onderrug, klinisch onderzoek enkel, knie, heup en onderrug, combinatiebalans enkel, knie, heup en onderrug.

Leerstof Lichamelijke klachten en Kinesiologie II: anatomie cwk, thwk, schouder, elleboog en pols, pathologie cwk, thwk, schouder, elleboog en pols, klinisch onderzoek cwk, thwk, schouder, elleboog en pols, combinatiebalans cwk, thwk, schouder, elleboog en pols.


Vanaf 2015 wordt deze cursus gegeven door Wietske Vergroesen in Waddinxveen

 

Consult info

Contact

Freedom of Choice
Hengelstraat 37
5126 EA Gilze


Telefoon: 0161-451707
Bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag
van 18.30 tot 19.00 u.


» Contact