LEAP

 LEAP, LEAP®

Deze methode is ontwikkeld door Charles T. Krebs en met name bedoeld voor het werken met leerproblemen, faalangst, concentratieproblemen, dyslexie, dyspraxie, dyscalculie, ...; maar ook bij allerlei andere aanhoudende problemen in het leven.

Een introductiefilm zien? klik hier

Voor het inzien van de Lezing voor BvK (Beroepsvereniging voor kinesiologie) over LEAP, het brein en switching,  download hier en type Het wachtwoord : openen

De methode is gericht op het doorbreken van het blokkeren of op hol slaan van het vecht-vluchtsysteem van de primaire hersencentra. Door het vecht-vluchtsysteem tot rust te brengen komt de persoon weer in het overzicht en is er weer keuze mogelijk.

Verder is de methode LEAP ook gericht op het doorbreken van terugkerende problemen. Door de achterliggende blokkade in het emotioneel systeem aan te pakken, blijken sommige problemen structureel te veranderen. Bij de LEAP noemen we dit het doorbreken van switching, een soort kortsluiting in het brein die op kan treden op het moment dat zaken ons kunnen dreigen te overstijgen. 

Deep Switching is een verstoring van de balans van ons overlevingssysteem om ons in staat te stellen een onhoudbare situatie het hoofd te bieden. De reactie van het limbisch- en hersenstamsysteem (Amygdala, Thalamus, PVG, PHG of PAG) kan dan het creƫren van een switching zijn. Op dat moment de manier om te overleven op EGO niveau. Maar op den duur wel lastig als blijkt dat deze switching (kortsluiting) een gewoonte is geworden, een beperkend patroon. LEAP biedt de tools om zicht op deze patronen te krijgen en ze vervolgens te doorbreken. Een krachtige methode dus.

Daarnaast biedt LEAP mogelijkheden om de verbindingen tussen de linker- en rechter hersenhelft te optimaliseren, letterlijk miljoenen paden die ons van vitale informatie voorzien. Een storing in dit gebied leidt dan ook onvermijdelijk tot de nodige blokkades, wat uiteindelijk kan leiden tot leerproblemen.

Lees meer bij het gedeelte van de diverse onderdelen, uitgelegd bij cursusinformatie van LEAP of project PSLEAP voor scholen. Of lees enkele verhalen uit de praktijk.

Cursusinformatie: 

- LEAP 1

- LEAP 2

- LEAP 3

- LEAP 4

- Praktijkdagen LEAP


Wat doet tekort aan zuurstof voor het brein? klik hier voor film Charles Krebs

 

Contact

Freedom of Choice
Hengelstraat 37
5126 EA Gilze


Telefoon: 0161-451707
Bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag
van 18.30 tot 19.00 u.


» Contact