LEAP

 LEAPLEAP®

Deze methode is ontwikkeld door Charles T. Krebs en met name bedoeld voor het werken met leerproblemen, faalangst, concentratieproblemen, dyslexie, dyspraxie, dyscalculie, ...; maar ook bij allerlei andere aanhoudende problemen in het leven.

Een introductiefilm zien? klik hier

Voor het inzien van de Lezing voor BvK (Beroepsvereniging voor kinesiologie) over LEAP, het brein en switching,  download hier en type Het wachtwoord : openen

De methode is gericht op het doorbreken van het blokkeren of op hol slaan van het vecht-vluchtsysteem van de primaire hersencentra. Door het vecht-vluchtsysteem tot rust te brengen komt de persoon weer in het overzicht en is er weer keuze mogelijk.

Verder is de methode LEAP ook gericht op het doorbreken van terugkerende problemen. Door de achterliggende blokkade in het emotioneel systeem aan te pakken, blijken sommige problemen structureel te veranderen. Bij de LEAP noemen we dit het doorbreken van switching, een soort kortsluiting in het brein die op kan treden op het moment dat zaken ons kunnen dreigen te overstijgen. 

Deep Switching is een verstoring van de balans van ons overlevingssysteem om ons in staat te stellen een onhoudbare situatie het hoofd te bieden. De reactie van het limbisch- en hersenstamsysteem (Amygdala, Thalamus, PVG, PHG of PAG) kan dan het creëren van een switching zijn. Vergelijk dit bv met een caravan die een bepaalde hoeveelheid apparaten op stroom kan hebben, maar wanneer de afname van stroom het kunnen van het elektriciteitsnetwerk overstijgt, springt de stroom uit. Kortsluiting...een stop gesprongen. Ten tijde van switchen is dat ook zo, het brein ligt even stil, een moment dat de informatieverwerking ook stil ligt. 

Iedereen maakt dit wel eens mee. Meestal is het tijdelijk. Bv. je hebt haast, veel te doen, bent er met je gedachten niet 100% bij en wil snel weg. Je pakt je tas en ineens zijn je sleutels verdwenen, soms weet je het meteen en de andere keer is het net de druppel en daar gaat je brein...blanco...geen idee waar ze zijn. Meestal loop je wat heen en weer in huis en met een beetje geluk kom je ze weer ergens tegen. Als dat gebeurt neemt de stress af en kun je weer nadenken. Dat laatste is een teken dat de switching weer voorbij is. 

Het creëren van een switching is een manier om te overleven op EGO niveau. Op de langere termijn is het wel lastig als blijkt dat deze switching (kortsluiting) zich iedere keer herhaalt en zo een gewoonte is geworden, een beperkend patroon. Bijvoorbeeld iedere keer bij wiskunde/ rekenen hetzelfde probleem waar je op vast loopt. Ondanks het vele oefenen en de goede uitleg van anderen. Op zo'n moment is het voor ons duidelijk, hier is sprake van een switching. Vaak is het dan geen motivationeel probleem maar meer een vastgelopen brein in een specifieke situatie. LEAP biedt de tools om zicht op deze patronen te krijgen en ze vervolgens te doorbreken. Een krachtige methode dus.

Daarnaast biedt LEAP mogelijkheden om de verbindingen tussen de linker- en rechter hersenhelft te optimaliseren, letterlijk miljoenen paden die ons van vitale informatie voorzien. Een storing in dit gebied leidt dan ook onvermijdelijk tot de nodige blokkades, een storing in verwerking van meer complexe informatie, wat uiteindelijk kan leiden tot leerproblemen.

Stap 1 = doorbreken van switchen

Stap 2 = herstel communicatie tussen linker- en rechterhersenhelft: op niveau van de redenatie, maar ook in relatie tot faalangst, sfeergevoeligheid, concentratie en black out

Stap 3 = specifiek corrigeren of balanceren van problemen met concentratie; begrip ; ogen ; oren ; geheugen ; taal; spraak; prestatie; hooggevoeligheid; slaapproblemen; onderprestatie;....

Zie ook dit filmpje

Lees meer bij het gedeelte van de diverse onderdelen, uitgelegd bij cursusinformatie van LEAP . Of lees enkele verhalen uit de praktijk.

Cursusinformatie: en EC (ECTS) belasting

- LEAP 1: 40 contacturen: 7 EC

- LEAP 2: 40 contacturen: 7 EC

- LEAP 3: 36 contacturen: 6,5 EC

- LEAP 4:36 contacturen: 6,5 EC

- Praktijkdagen LEAP: 8 u per dag 1,5 EC

- immuunboost LEAP: 16 contacturen 3 EC

- Update dag LEAP: 8 contacturen: 1,5 EC

Totaal 176 contacturen, 924 studieuren en 33 EC (1 EC = 28 studie uren)


Wat doet tekort aan zuurstof voor het brein? klik hier voor film Charles Krebs

 

Contact

Freedom of Choice
Hengelstraat 37
5126 EA Gilze


Telefoon: 0161-451707
Bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag
van 18.30 tot 19.00 u.


» Contact